Blijf op de hoogte

  Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen van Shaerpa

  Wim Verbeek

  Wim Verbeek (1955) studeerde Werktuigbouw aan de Technische Universiteit Delft en heeft een MBA in logistics. Hij zijn sporen verdiend in het Nederlandse bedrijfsleven waarin hij afwisselend als adviseur, manager en bestuurder heeft gewerkt.

  Wim vervulde managementposities bij onder meer KPN, Getronics, en BT/Telfort. Als project directeur was hij verantwoordelijk voor de opstart van Telfort Mobiel, waarna hij als lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk was voor de operationele organisatie. Als partner van DDV Telecommunicatie Consultancy bouwde hij een bloeiende internationale praktijk op van hands-on adviseurs. Naast telecom bedrijven behoorden vele investeerders in Europa en Amerika tot zijn klantenkring.

  De laatste jaren werkt hij onder meer voor ITHO Daalderop waar hij zich toelegt op het ontwikkelen van initiatieven op het gebied van duurzame energie en clean tech.  Hij is lid van diverse Raden van Toezicht en adviseert start-ups en bedrijven zowel in de private als publieke sector.

  Over social venturing heeft hij een duidelijke mening: “ omdat je iets blijvends wilt creëren moet je het zakelijke met het sociale verbinden. Aan langdurige liefdadigheid heeft niemand iets. Ik heb dit in de duurzame energie, clean Tech en de sociale dienstverlening in de praktijk gebracht, door te zorgen dat nieuwe technieken en diensten zich zelf na verloop van tijd kunnen bedruipen”

  Wim Verbeek is een creatieve en inspirerende persoon met sterke people management en analytische vaardigheden. Hij heeft veel ervaring bij het begeleiden van beginnende bedrijven, reorganisaties, en andere complexe situaties.

  Neem contact op met Wim via wverbeek@shaerpa.org of via ons kantoor: +31 343 454 107.

  Case Studies

  Andere Handen Community

  Andere Handen Community

  Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

  lees meer  
  MemorieCare

  MemorieCare

  Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

  Into D'mentia

  Into D'mentia

  Een simulatietraining om mantelzorgers en zorgprofessionals mee te nemen in de leefwereld van de persoon met dementie. Into D’mentia biedt een levensechte beleving. Als je zelf hebt ervaren hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering gestructureerd en vervullen we een begeleidende rol voor de sociale onderneming.

  Het Paradijs

  Het Paradijs

  Op deze Nederlandse zorgboerderij, worden ouderen en kinderen met ADHD opgevangen.

  Namens onze opdrachtgever maken we deel uit van het bestuur van dit bedrijf. Daarnaast hebben we onder meer een social return on investment analyse gemaakt en zijn we betrokken bij de structurering als sociale onderneming.

  lees meer  
  Bekijk meer cases