Blijf op de hoogte

  Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen van Shaerpa

  Teun Gautier

  Teun is working with shaerpa on the research on (new) funding models for quality journalism.

  In het begin van de negentiger jaren werkte ik voor Reed Exhibition Companies, na de fusie van Elsevier als Managing Director van Nederland en Belgie. Op een jonge leeftijd werd ik lid van de directie van Elsevier Nederland en mede verantwoordelijk voor de uitgeverij activiteiten. Ik vertrok bij Elsevier in 2000, voornamelijk vanwege mijn zorg over de winst-optimalisatie die op gespannen voet stond, en staat, met de journalistieke propositie. Ik richtte verschillende bedrijven op (ETV en PM Den Haag) en was als adviseur of interim manager werkzaam voor, o.a. Telegraaf, Weekbladpers en Het Concertgebouw. In 2009 werd ik directeur/uitgever van De Groene Amsterdammer. Het was mijn doel om te laten zien dat onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek exploitabel is. We namen De Gids over, lanceerden De Onderzoeksredactie, lanceerden Publeaks. Ik was zeer nauw betrokken bij de lancering van De Correspondent en initiatieven als Blendle, Jalta en Yournalism. Ik was in die periode ook een aantal jaren voorzitter van D66 Amsterdam. Per 1 januari 2014 vertrok ik en raakte betrokken bij Free Press Unlimited, met een interim verantwoordelijkheid voor Journalistic Initiatives. Ik adviseer OneWorld, ben bestuurslid bij Vereniging Veronica (onder meer eigenaar van ANP en NRC), voorzitter van stichting Publeaks, voorzitter van de RvT van pakhuis de Zwijger, lid van de redactieraad van Wordt Vervolgd. Ik blog voor Adformatie over media en ben betrokken bij de internationale expansie van de Steve JobsScholen.

  Neem contact op met Teun via info@shaerpa.org of via ons kantoor: +31 343 454 107.

  Case Studies

  Andere Handen Community

  Andere Handen Community

  Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

  lees meer  
  MemorieCare

  MemorieCare

  Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

  Into D'mentia

  Into D'mentia

  Een simulatietraining om mantelzorgers en zorgprofessionals mee te nemen in de leefwereld van de persoon met dementie. Into D’mentia biedt een levensechte beleving. Als je zelf hebt ervaren hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering gestructureerd en vervullen we een begeleidende rol voor de sociale onderneming.

  Het Paradijs

  Het Paradijs

  Op deze Nederlandse zorgboerderij, worden ouderen en kinderen met ADHD opgevangen.

  Namens onze opdrachtgever maken we deel uit van het bestuur van dit bedrijf. Daarnaast hebben we onder meer een social return on investment analyse gemaakt en zijn we betrokken bij de structurering als sociale onderneming.

  lees meer  
  Bekijk meer cases