Blijf op de hoogte

  Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen van Shaerpa

  Pieter Oostlander

  Pieter Oostlander (196o) is founding partner van shærpa. Zijn achtergrond ligt in het accountantsvak en de financiële kant van het bedrijfsleven. Daarin vervulde hij bij verschillende (internationale) bedrijven leidinggevende functies, onder meer als CFO. Tien jaar geleden stapte hij over naar de sector van de venture philanthropy. Hij werd directeur van de Noaber Foundation en gaf 7 jaar leiding aan de serviceorganisatie waaruit shaerpa is voortgekomen. Zijn overstap werd ingegeven door zijn wens om maatschappelijke impact en – waarde creatie (naast de creatie van aandeelhouderswaarde) een actief onderdeel van zijn werk te kunnen maken.

  Activiteiten die, bedrijfsmatig vormgegeven en aangestuurd, positieve veranderingen voor groepen in de samenleving realiseren. Hij noemt het zelf “het huwelijk tussen de bedrijfsmatige aanpak en de charitatieve doelstellingen”. In zijn beide functies is hij daar dagelijks mee bezig. Ook in Europees verband, overigens. Als voorzitter van de European Venture Philanthropy Association (EVPA) is hij actief venture philanthropy verder te professionaliseren.

  Pieter is tevens lid van het bestuur van het Social Value International een internationaal netwerk dat het gebruik van een systematische aanpak in social value accounting bevordert.

  Neem contact op met Pieter via poostlander@shaerpa.org of via ons kantoor: +31 343 454 107.

  mylinkedin100

  Case Studies

  Andere Handen Community

  Andere Handen Community

  Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

  lees meer  
  MemorieCare

  MemorieCare

  Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

  Into D'mentia

  Into D'mentia

  Een simulatietraining om mantelzorgers en zorgprofessionals mee te nemen in de leefwereld van de persoon met dementie. Into D’mentia biedt een levensechte beleving. Als je zelf hebt ervaren hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering gestructureerd en vervullen we een begeleidende rol voor de sociale onderneming.

  Het Paradijs

  Het Paradijs

  Op deze Nederlandse zorgboerderij, worden ouderen en kinderen met ADHD opgevangen.

  Namens onze opdrachtgever maken we deel uit van het bestuur van dit bedrijf. Daarnaast hebben we onder meer een social return on investment analyse gemaakt en zijn we betrokken bij de structurering als sociale onderneming.

  lees meer  
  Bekijk meer cases