“At a certain point you realise that it is about ‘Return on Lifetime’ rather than ‘Return on Investment’.”  
  more

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen van Shaerpa

lijn
.

Team

Pieter-M.-Oostlander1 Maja-Sanders1

PIETER OOSTLANDER

Partner
More

MAJA
SANDERS

Venture Partner
More

Wim-Verbeek1

WIM
VERBEEK

Venture Partner
More

JAMY GOEWIE

Venture Partner   

.
.
shærpa heeft een sterk, gebalanceerd team dat stevige ervaring in sociaal investeren met uitgebreide ervaring in venture capital & private equity combineert.
.
.
lijn
.

Adviseurs

Steven-Serneels Felicitas-von-Peter

steven
serneels

Adviseur
More

felicitas
von peter

Adviseur
More

Ronald Meijers Sam small

Ronald
Meijers

Adviseur
More

Sam
van dyck

Adviseur
More

.
.Teun small

Teun
Gautier

Adviseur
More

.
.
shærpa werkt met een netwerk van Adviseurs, die zich in het geografische focusgebied bevinden van het voorgenomen fonds. Deze adviseurs zijn met zorg geselecteerd. Vanuit hun affiniteit met sociaal investeren en sociaal ondernemerschap, voegen ze op ad hoc basis waarde toe aan shærpa’s activiteiten dankzij hun kennis, ervaring en netwerk in hun respectievelijke industrie of expertise-gebied en hun vermogen tot het acteren als sparring partners voor het team. Naast hun goedkeuring van het team en haar activiteiten kunnen ze nog meer investeringsproposities aanleveren en contacten die zullen helpen met de business development en potentiële exit van de portfolio bedrijven van het voorgenomen fonds.
.
.
lijn

Case Studies

Andere Handen Community

Andere Handen Community

Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden.

Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

lees meer  
MemorieCare

MemorieCare

Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen.

Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

Into D'mentia

Into D'mentia

Een simulatietraining om mantelzorgers en zorgprofessionals mee te nemen in de leefwereld van de persoon met dementie. Into D’mentia biedt een levensechte beleving. Als je zelf hebt ervaren hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren.

Voor onze opdrachtgever hebben we de investering gestructureerd en vervullen we een begeleidende rol voor de sociale onderneming.

Het Paradijs

Het Paradijs

Op deze Nederlandse zorgboerderij, worden ouderen en kinderen met ADHD opgevangen.

Namens onze opdrachtgever maken we deel uit van het bestuur van dit bedrijf. Daarnaast hebben we onder meer een social return on investment analyse gemaakt en zijn we betrokken bij de structurering als sociale onderneming.

lees meer  
Bekijk meer cases