“You need to connect the business aspects within the social aspects if you want to create something which will last. No one will benefit from prolonged charity.”  

more

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen van Shaerpa

Waarden

Het is onze missie diensten te verlenen aan families, funds en foundations die venture philanthropy en/of social venturing willen bedrijven.

Onze relatie met u vereist een duidelijke en uitgesproken formulering van onze waarden. Daar heeft u recht op en het helpt ons onze dienstverlening te optimaliseren.

Kort samengevat zijn de kernwaarden van ons werk en onze organisatie:

We zijn integer, professioneel en betrokken dienstbaar en we streven we naar kwaliteit en innovatie. Dat kan alleen als we ons – samenwerkend met onze opdrachtgever – verantwoordelijk gedragen en intrinsiek gemotiveerd zijn. Bij dit alles geven we ons er rekenschap van dat venture philanthropy en social venturing voor onze opdrachtgevers kan samenhangen met hun levensovertuiging.

Case Studies

Andere Handen Community

Andere Handen Community

Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden.

Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

lees meer  
MemorieCare

MemorieCare

Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen.

Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

Into D'mentia

Into D'mentia

Een simulatietraining om mantelzorgers en zorgprofessionals mee te nemen in de leefwereld van de persoon met dementie. Into D’mentia biedt een levensechte beleving. Als je zelf hebt ervaren hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren.

Voor onze opdrachtgever hebben we de investering gestructureerd en vervullen we een begeleidende rol voor de sociale onderneming.

Het Paradijs

Het Paradijs

Op deze Nederlandse zorgboerderij, worden ouderen en kinderen met ADHD opgevangen.

Namens onze opdrachtgever maken we deel uit van het bestuur van dit bedrijf. Daarnaast hebben we onder meer een social return on investment analyse gemaakt en zijn we betrokken bij de structurering als sociale onderneming.

lees meer  
Bekijk meer cases