“At a certain point you realise that it is about ‘Return on Lifetime’ rather than ‘Return on Investment’.”  
more

  Blijf op de hoogte

  Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen van Shaerpa

  Shaping impact

  Mag shærpa u van dienst zijn..?
  1. Vindt u dat u onvoldoende bekend bent met de wereld van de filantropie, en heeft u behoefte aan begeleiding bij het verkennen van die wereld?
  2. Vraagt u zich af of er manieren zijn die de impact van uw filantropische activiteiten kunnen vergroten?
  3. Bent u benieuwd naar informatie over de nieuwste ontwikkelingen in de filantropie en geïnteresseerd in het toepassen van ideeën in uw eigen filantropische activiteiten?
  4. Zoekt u specifieke expertise om u te ondersteunen bij uw filantropische werk?

  U bent een betrokken filantroop; een persoon, familie of een foundation. U heeft financiële middelen die u wilt aanwenden om bepaalde sociale problemen te helpen oplossen. Maar, u wilt dat deze inzet wel impact heeft en leidt tot in bedrijfsmatig opzicht duurzame initiatieven. Dat betekent dat u niet het soort van filantroop bent dat ‘alleen maar’ een handtekening onder een cheque zet. En vermoedelijk bent u ook geen liefhebber van de glitter en glamour van sommige fund raising bijeenkomsten. Nee, u wilt betrokken zijn bij wat u doet. En dat op een manier die overeenkomsten heeft met de wijze waarop u – bijvoorbeeld – uw onderneming leidt of leidde. Daar was u ook altijd op zoek naar het maximaliseren van de return op uw investments. Voor u is geven ook investeren.

  Collega’s van ons schrijven ergens dat hun clienten “…intend to make an impact by design – and not by default”. Wij citeren hen graag. Omdat wij denken dat u er net zo over denkt!

  Case Studies

  Andere Handen Community

  Andere Handen Community

  Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

  lees meer  
  MemorieCare

  MemorieCare

  Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

  Into D'mentia

  Into D'mentia

  Een simulatietraining om mantelzorgers en zorgprofessionals mee te nemen in de leefwereld van de persoon met dementie. Into D’mentia biedt een levensechte beleving. Als je zelf hebt ervaren hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering gestructureerd en vervullen we een begeleidende rol voor de sociale onderneming.

  Het Paradijs

  Het Paradijs

  Op deze Nederlandse zorgboerderij, worden ouderen en kinderen met ADHD opgevangen.

  Namens onze opdrachtgever maken we deel uit van het bestuur van dit bedrijf. Daarnaast hebben we onder meer een social return on investment analyse gemaakt en zijn we betrokken bij de structurering als sociale onderneming.

  lees meer  
  Bekijk meer cases