“At a certain point you realise that it is about ‘Return on Lifetime’ rather than ‘Return on Investment’.”  
more

  Blijf op de hoogte

  Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen van Shaerpa

  Making impact

  U wilt nauw betrokken zijn bij onderwerpen die uw bijzondere interesse hebben als ondernemende filantroop en/of maatschappelijk investeerder. Wij kunnen u ondersteunen een zo groot mogelijke impact te realiseren. We vatten dat samen in ons motto: shaping impact.

  De voordelen om met ons te werken
  Wij werken samen mét, en vóór u. Dat betekent dat we in staat zijn op basis van úw interesses venture philanthropy en social venturing te ontwikkelen.

  Ervaring
  Ons team heeft in totaal meer dan 20 jaar ervaring in het ondersteunen van ondernemende filantropen en maatschappelijke investeerders. Onze ervaring is breed, gedurende lange jaren opgebouwd en zij beslaat een hele range aan thema’s.

  Expertise
  We zijn de laatste jaren vaardig geworden op het terrein van project implementatie, strategie-ontwikkeling en het managen van investeringen en projecten die maatschappelijke impact realiseren.

  Netwerken
  Wij weten hoe belangrijk het is de juiste mensen op het juist moment te leren kennen. Daarom kunnen wij een breed – internationaal – netwerk bieden van experts en personen die – net als u – dezelfde ambities hebben wat betreft het bereiken van een zo groot mogelijke impact.

  Hoe doen we dat en wat betekent dat voor u?
  shaerpa is een onderneming en we brengen onze dienstverlening in rekening. We opereren echter als een maatschappelijke onderneming.

  Case Studies

  Andere Handen Community

  Andere Handen Community

  Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

  lees meer  
  MemorieCare

  MemorieCare

  Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

  Into D'mentia

  Into D'mentia

  Een simulatietraining om mantelzorgers en zorgprofessionals mee te nemen in de leefwereld van de persoon met dementie. Into D’mentia biedt een levensechte beleving. Als je zelf hebt ervaren hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering gestructureerd en vervullen we een begeleidende rol voor de sociale onderneming.

  Het Paradijs

  Het Paradijs

  Op deze Nederlandse zorgboerderij, worden ouderen en kinderen met ADHD opgevangen.

  Namens onze opdrachtgever maken we deel uit van het bestuur van dit bedrijf. Daarnaast hebben we onder meer een social return on investment analyse gemaakt en zijn we betrokken bij de structurering als sociale onderneming.

  lees meer  
  Bekijk meer cases