“The business and the person, the person and the business: you have to connect the human side with the business side to create a sustainable business both in the social and commercial environment.”   more
Maja Sanders

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen van Shaerpa

Social Impact Strategieën voor banken

The European Venture Philanthropy Association (EVPA), heeft het rapport Social Impact Strategieën voor Banken – Venture Philanthropy en Social Investment gepubliceerd. Het rapport, geschreven met steun van de London Business School, is de eerste uitgave die een weergave geeft hoe Europese banken momenteel actief zijn in Venture Philanthropy, sociale investeringen en de impact investeringen. Klik hier om de gratis online versie van Social Impact Strategieën voor banken te downloaden (Engels) en klik hier

Het rapport gaat in op de huidige en de potentiële rol van de banken binnen de sociale investeringsmarkt; hoe banken momenteel bezig zijn met VP en SI; wat de motivaties, de uitdagingen en voordelen zijn om praktische strategieën voor het genereren van meer betrokkenheid aan te grijpen.

Het rapport bouwt voort op bestaand onderzoek over aanverwante onderwerpen, biedt inzichtelijke en diepgaande case studies uit een geselecteerde groep pioniers in verschillende Europese landen (Bank Degroof , België ; Banque de Luxembourg , Luxembourg , Deutsche Bank , UK; BBVA , Spanje ; BNP Paribas Wealth Management , Frankrijk , JP Morgan Social Finance , UK; Erste Bank / Stichting , Oostenrijk , Triodos Bank , Holland ; UBS Wealth Management , Zwitserland ) en bouwt de analyse uit naar andere Europese banken met relevante initiatieven.

Case Studies

Andere Handen Community

Andere Handen Community

Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden.

Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

lees meer  
MemorieCare

MemorieCare

Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen.

Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

Into D'mentia

Into D'mentia

Een simulatietraining om mantelzorgers en zorgprofessionals mee te nemen in de leefwereld van de persoon met dementie. Into D’mentia biedt een levensechte beleving. Als je zelf hebt ervaren hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren.

Voor onze opdrachtgever hebben we de investering gestructureerd en vervullen we een begeleidende rol voor de sociale onderneming.

Het Paradijs

Het Paradijs

Op deze Nederlandse zorgboerderij, worden ouderen en kinderen met ADHD opgevangen.

Namens onze opdrachtgever maken we deel uit van het bestuur van dit bedrijf. Daarnaast hebben we onder meer een social return on investment analyse gemaakt en zijn we betrokken bij de structurering als sociale onderneming.

lees meer  
Bekijk meer cases