Blijf op de hoogte

  Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen van Shaerpa

  Links

  European Venture Philanthropy Association (EVPA)


  De EVPA is een vereniging van Europese venture philanthropists en organisaties die venture philanthropy ondersteunen. Momenteel zijn ongeveer 110 organisaties lid. De twee hoofddoelstellingen van de EVPA zijn: het ondersteunen van de leden en het promoten van venture philanthropy

  EVPA Knowledge Centre


  Een van de middelen die de EVPA heeft ontwikkeld om te kunnen ondersteunen en te promoten, is knowledge centre. Op dit deel van hun site vindt u actuele informatie over venture philanthropy in de vorm van artikelen, papers etc.

  Active Philanthropy


  Deze Duitse organisatie verleent, net als shærpa, diensten aan venture philanthropists en hen die overwegen dat te worden. Hun missie is, actieve en ondernemende vormen van filantropie te stimuleren.

  Social Investors Partners

  Dit is een consultancy firma die in Zwisterland actief is. Net als Active Philanthropy en shærpa ondersteunen zij venture philanthropyists en social venturers.

  social e-valuator

  Hoe bereken je de social return (sroi) van een investering? De social e-valuator™ leidt u stapsgewijs door een proces dat uitmondt in een analyse van de sroi. Het instrument is via het internet beschikbaar en de social e-valuator™ Company geeft u graag meer informatie.

  Case Studies

  Andere Handen Community

  Andere Handen Community

  Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

  lees meer  
  MemorieCare

  MemorieCare

  Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

  Into D'mentia

  Into D'mentia

  Een simulatietraining om mantelzorgers en zorgprofessionals mee te nemen in de leefwereld van de persoon met dementie. Into D’mentia biedt een levensechte beleving. Als je zelf hebt ervaren hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar…en kun je betere zorg leveren.

  Voor onze opdrachtgever hebben we de investering gestructureerd en vervullen we een begeleidende rol voor de sociale onderneming.

  Het Paradijs

  Het Paradijs

  Op deze Nederlandse zorgboerderij, worden ouderen en kinderen met ADHD opgevangen.

  Namens onze opdrachtgever maken we deel uit van het bestuur van dit bedrijf. Daarnaast hebben we onder meer een social return on investment analyse gemaakt en zijn we betrokken bij de structurering als sociale onderneming.

  lees meer  
  Bekijk meer cases