Stay informed

  Teun Gautier

  Teun is working with shaerpa on the research on (new) funding models for quality journalism.

  In het begin van de negentiger jaren werkte ik voor Reed Exhibition Companies, na de fusie van Elsevier als Managing Director van Nederland en Belgie. Op een jonge leeftijd werd ik lid van de directie van Elsevier Nederland en mede verantwoordelijk voor de uitgeverij activiteiten. Ik vertrok bij Elsevier in 2000, voornamelijk vanwege mijn zorg over de winst-optimalisatie die op gespannen voet stond, en staat, met de journalistieke propositie. Ik richtte verschillende bedrijven op (ETV en PM Den Haag) en was als adviseur of interim manager werkzaam voor, o.a. Telegraaf, Weekbladpers en Het Concertgebouw. In 2009 werd ik directeur/uitgever van De Groene Amsterdammer. Het was mijn doel om te laten zien dat onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek exploitabel is. We namen De Gids over, lanceerden De Onderzoeksredactie, lanceerden Publeaks. Ik was zeer nauw betrokken bij de lancering van De Correspondent en initiatieven als Blendle, Jalta en Yournalism. Ik was in die periode ook een aantal jaren voorzitter van D66 Amsterdam. Per 1 januari 2014 vertrok ik en raakte betrokken bij Free Press Unlimited, met een interim verantwoordelijkheid voor Journalistic Initiatives. Ik adviseer OneWorld, ben bestuurslid bij Vereniging Veronica (onder meer eigenaar van ANP en NRC), voorzitter van stichting Publeaks, voorzitter van de RvT van pakhuis de Zwijger, lid van de redactieraad van Wordt Vervolgd. Ik blog voor Adformatie over media en ben betrokken bij de internationale expansie van de Steve JobsScholen.

  Contact Teun via info@shaerpa.org or via our office: +31 343 454 107

  Case Studies

  Andere Handen Community

  Andere Handen Community

  Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden. Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

  lees meer  
  MemorieCare

  MemorieCare

  Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen. Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

  Into D'mentia

  Into D'mentia

  A simulation training to bring caregivers and care professionals into the perception of persons with alzheimers or dementia. Into D’mentia offers a  lifelike experience. When you experienced how it is to live with dementia, you will understand better, show more understanding, offer better care, and feel the care as less burdensome….

  For our client we structured the investment and provide a coaching role for the social enterprise.

  Het Paradijs

  Het Paradijs

  This Dutch care farm caters for children with ADHD and their parents.

  We represent our client as a member of the board of this organisation.Furthermore, amongst many other activities, we have carried out analysis with regard to social return on investment and we have contributed to the efforts to structure the business as a social interest organisation.

  lees meer  
  Bekijk meer cases