“At a certain point you realise that it is about ‘Return on Lifetime’ rather than ‘Return on Investment’.”  
  more

  Stay informed

  Links

  European Venture Philanthropy Association (EVPA)


  De EVPA is een vereniging van Europese venture philanthropists en organisaties dieventure philanthropy ondersteunen. Momenteel zijn ongeveer 110 organisaties lid. De twee hoofddoelstellingen van de EVPA zijn: het ondersteunen van de leden en het promoten van venture philanthropy

  EVPA Knowledge Centre


  Een van de middelen die de EVPA heeft ontwikkeld om te kunnen ondersteunen en te promoten, is knowledge centre. Op dit deel van hun site vindt u actuele informatie over venture philanthropy in de vorm van artikelen, papers etc.

  Active Philanthropy


  Deze Duitse organisatie verleent, net als shærpa, diensten aan venture philanthropists en hen die overwegen dat te worden. Hun missie is, actieve en ondernemende vormen van filantropie te stimuleren.

  Social Investors Partners

  Dit is een consultancy firma die in Zwisterland actief is. Net als Active Philanthropy en shærpa ondersteunen zij venture philanthropyists en social venturers.

  social e-valuator

  Hoe bereken je de social return (sroi) van een investering? De social e-valuator™ leidt u stapsgewijs door een proces dat uitmondt in een analyse van de sroi. Het instrument is via het internet beschikbaar en de social e-valuator™ Company geeft u graag meer informatie.

  Case Studies

  Andere Handen Community

  Andere Handen Community

  Het werk in de zorg verandert snel door de toepassing van technologie en social media en de toenemende nadruk op zelfregie en samenredzaamheid. Andere Handen Community faciliteert een web-based ontmoetingsplek waar zorgwerkers worden geactiveerd en gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen. Dit gebeurt door de gebruikmaking van discussies, experts, kennis, innovaties, tips en ervaringen aan te bieden. Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we de sociale onderneming.

  lees meer  
  MemorieCare

  MemorieCare

  Dementie en Alzheimer tasten de kwaliteit van leven zwaar aan; cliënten raken geïsoleerd, rusteloos en agressief. Het herstellen van het contact tussen patiënten, familie en zorgverlener zal het sociaal isolement en de mate van agressie verminderen. MemorieCare ontwikkelt en verkoopt diverse producten die het contact met dementie- en alzeheimer patiënten herstellen. Voor onze opdrachtgever hebben we de investering geanalyseerd, due diligence en structurering uitgevoerd en begeleiden we deze sociale onderneming.

  Into D'mentia

  Into D'mentia

  A simulation training to bring caregivers and care professionals into the perception of persons with alzheimers or dementia. Into D’mentia offers a  lifelike experience. When you experienced how it is to live with dementia, you will understand better, show more understanding, offer better care, and feel the care as less burdensome….

  For our client we structured the investment and provide a coaching role for the social enterprise.

  Het Paradijs

  Het Paradijs

  This Dutch care farm caters for children with ADHD and their parents.

  We represent our client as a member of the board of this organisation.Furthermore, amongst many other activities, we have carried out analysis with regard to social return on investment and we have contributed to the efforts to structure the business as a social interest organisation.

  lees meer  
  Bekijk meer cases